24 uur per dag continu de leukste Hollandse en Duitstalige muziek aangevuld met de lekkerste Oldies.
Nu continu muziek
© copyrights 2022  Lokaal Radio
Vraag hier een plaat aan via onze interactive verzoekserver.
Nu op Lokaal Radio               
De geschiedenis van Lokaal Radio.

In 1983 zette Lokaal Radio haar eerste schreden in de Nijmeegse ether. De zender werd gekoesterd, de programma’s kregen de zorg en de passie van de radio makers. Zo ontpopte Lokaal Radio zich binnen enkele jaren tot de familiezender uit Nijmegen met een mix van Nederlands- en Duitstalige meezingers en leuke gouwe ouwe hits.

Lokaal Radio wist zich al snel te onderscheiden van andere zenders waar voornamelijk muziek van Nederlandse bodem werd gebracht. Professioneel gebracht met kunde van vakmensen, gedreven door hun grote liefde en passie, het draaien van muziek om iedereen te plezieren.

De etherfrequentie FM 104.1, werd als snel een begrip in Nijmegen en ver daarbuiten. Iedere dag weer werd Lokaal Radio door duizenden mensen gewaardeerd.

Lokaal Radio, was eenvoudig gezegd radio maken op een vernieuwende manier.
De luisteraars werden nauw betrokken bij allerlei spellen. In het bijzonder de kerst programmering van Lokaal Radio die hoge ogen gooide bij het luisterende publiek.

Het grote succes van Lokaal Radio, werd uiteindelijk ook haar ondergang. Maar liefst 29 keer werd haar door de Radio Controledienst het zwijgen opgelegd. Het station dat enkel door de radio makers ondersteund werd, werd uiteindelijk een te dure en risicovolle onderneming.De veerkracht van Lokaal Radio door steeds terug te komen in de ether, oogstte elke keer weer opnieuw bewondering van haar luisteraars.

Uiteindelijk kwam in 1999 de langverwachte zwarte dag. Lokaal Radio werd opnieuw uit de ether gehaald, een schadepost van 30.000,- gulden door inbeslagname van audio apparatuur, diverse zend apparatuur en muziek cd’s. Desondanks lukte het Lokaal Radio om opnieuw de ether te verrijken. In januari 2000 viel uiteindelijk het doek voor Lokaal Radio. Door een gezamenlijke actie van politie, Justitie en de Radio Controledienst werd Lokaal Radio definitief het zwijgen opgelegd. De hulp van de Nijmeegse brandweer werd ingeroepen om de masten van Lokaal Radio te demonteren.

De radio makers van Lokaal Radio hebben tijdens de kerst van 2010 een kerst reünie gehouden. Live uitzendingen vanuit een professionele studio. Lokaal Radio heeft met groot machtsvertoon met vol vermogen in stereo nog een keer uitgezonden via FM 104.1. Het succes van Lokaal Radio werd wederom bewezen door een bijzonder groot aantal luisteraars die massaal ingeschakelde op de gouden getallen combinatie 104.1.

Op deze site vind je alles over de geschiedenis van Lokaal Radio, foto’s, krantenknipsels, jingle’s en radiofragmenten.